VISITA A VALÈNCIA D’UGO BIGGERI I PERU SASIA, DOS REFERENTS DE FIARE BANCA ETICA


El 29 d’octubre van visitar València Ugo Biggeri, President del Consell d’Administració de Banca Popolare, i Peru Sasia, Conseller de Banca Popolare i President de la Fundació FIARE.

La seua presència conjunta és la constatació del progrés del nostre plantejament de Banca Ètica: La confluència del projecte FIARE amb Banca Popolare en una cooperativa amb implantació a Italia i Espanya capaç d’oferir tots els serveis bancàris als seus clients amb l’objectiu de promocionar totes les activitats económiques de valor social positiu.

15_10_29_jornades_enclauPel matí van participar en les jornades “Més enllà dels diners” organitzades per Enclau amb motiu del seu XV aniversari. La seua conversa va girar sobre el llibre “El valor del dinero”, escrit per Ugo i traduit per Peru, que reflexiona sobre el funcionament de l’economia, aporta elements per comprendre realment el seu vertader sentit beneficiós per la gent i, a l’hora, revela les trampes de l’economia financera i especulativa.

El llibre, amb una intenció divulgativa molt marcada, és accesible a tota persona preocupada perque la seua activitat econòmica siga conscient i responsable,

A migdia es van entrevistar amb Joan Ribó, alcalde de València, per valorar les possibilitats de col·laboració mutua, obrir línies de finançament ètic per programes socials de la ciutat, generar dinàmiques de foment d’activitats econòmiques cooperatives i solidàries que potencien l’economia social i milloren la qualitat del treball de la gent implicada.

15_10_29_radio_4Ja per la vesprada, junt a Rosa Mª García i Esther Roig d’Enclau, van gravar un programa de “Sin fronteras” a Radio Nacional que podeu escoltar en: http://www.rtve.es/alacarta/audios/sin-fronteras/sin-fronteras-banca-etica-para-transformacion-social-aniversario-enclau/3346166/

Finalment van participar en un acte amb persones sòcies de FIARE BANCA ETICA d’Alacant, Castelló i València que van poder dialogar amb Ugo i Peru de la realitat de l’entitat al territori, dels propers objectius, de la importància de la participació de la base social que fa de FIARE una experiència única a tota Europa, de la possibilitat de canviar el món començant per les decisions individuals que s’ajunten en una idea compartida.

Des del GIT d’Alacant, Castelló i València estem molt agraïts per aquesta visita. Durant tot el dia vam intercanviar informacions, reflexions i suggeriments que ens animen a continuar la nostra tasca.

15_10_29_reunio_socies_2Gràcies també a totes les persones sòcies que van participar a les diverses activitats fent les seues aportacions. Entre totes continuarem atiant aquest somni que hem aconseguit fer realitat.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: