XARRADA SOBRE FIARE


 

logo colectiu

Unes 45 persones van acudir a la xarrada que l’Associació Cultural EL COL·LECTIU BETXÍ va organitzar al seu poble per parlar de la Banca Ètica FIARE.

 

David Torres, de CERAI, entitat que ara presideix FIARE, Xarxa Valenciana va parlar del potencial que té aquest projecte per lluitar contra la injustícia. “No només es pretén una intermediació financera que busque no fer mal, sinó que estem construint una banca que done un suport actiu a les iniciatives de valor social positiu, que milloren el seu entorn natural i social, que fomenten la dignitat de totes les persones” va afirmar.

 

La transparència, la participació democràtica dels socis, el fet de ser una entitat que sorgeix desde baix i que forma part de l’economia social són característiques que fan de FIARE una eina imprescindible per la sostenibilitat d’empreses i projectes que mesuren el seu èxit pel benefici social que produeixen i que rebutgen l’ànim de lucre com el motor de la seua acció.

 

Actualment ja és possible obrir contes d’estalvi i accedir al crèdit en FIARE però l’1 de gener de 2014, com a data simbòlica, estarà ja constituida la primera cooperativa de crèdit de nivell europeu FIARE-Banca Popolare Etica (d’Itàlia) que oferirà tots els serveis que la població pot necessitar d’una entitat bancària totalment operativa: la possibilitat de domiciliar nòmines i rebuts, targetes de dèbit i crèdit, transferències, productes d’estalvi variats, etc.

 

2013-06-07 20.05.40

A Betxí, una població de 6.000 habitants, hi ha 11 persones físiques i una en

titat associades a FIARE, el que la fa una de les poblacions de tot l’estat amb més percentatge de participació. Després de la xarrada altres persones de tota la Pla

na Baixa van encetar els tràmits per associar-se. El projecte continua creixent.  

Anuncios

Una respuesta

  1. sembla interessant.tot el que siguen noves propostes diferents a la criminal banca tradicional han de ser ben rebudes.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: